Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tázláriak szolgálata - 2012. március

2013.12.29

óÍrta: Szerényi József - 2012. március 21. szerda, 22:53
462 megtekintés


Verőfényes, szép tavaszi vasárnap reggel útra keltünk és egy óra sem telt el, amikor az Érsekcsanádi imaházhoz érkeztünk istentiszteletre, hogy együtt örüljünk az Úrban, a helyi testvérekkel.

Testvéreink az elmúlt évben több hónapon át fáradoztak az érsekcsanádi imaház teljes felújításán. Mint azt a mellékelt fotó is igazolja, az imaház kívül és belül teljesen megújult és át is alakult. Az utca felől egy új bejárati rész, felül karzattal tette sokkal szebbé és nagyobbá az eddigi imaházat.

A reggeli imaórán Beke Betty testvérünk a Filippibeliekhez írt levél 1/ 3-6. versei alapján buzdította a két gyülekezet testvériségét „ Hálaadás és könyörgés”-re a gyülekezetekért.

Ezt követően a tázlári fiatalok vezetésével énekeltünk dicsőítő énekeket, majd néhány szolgálattévőtől hallgattunk meg buzdító gondolatokat, közben több négyszólamú éneket is énekeltünk.

Beke László lelkipásztor, délelőtti igehirdetését a 2 Korintusi levél 6.rész 1-13-ig terjedő versek alapján végezte, „ A HITELES KERESZTYÉN” címmel.

Beke testvér hangsúlyozta ( többek között), hogy úgy mint az apostolok szolgálata idején, most is itt van a kegyelem ideje, most is itt van az üdvösség napja. Legyünk készek az Úr szolgálatára. Törekedjünk arra, hogy „ senkinek semmiféle megütközést ne okozzunk, hogy ne szidalmazzák szolgálatunkat, hanem úgy ajánljuk önmagunkat mindenben, mint az Isten szolgái: sok tűrésben, fáradozásban, tisztaságban, ismeretben, türelemben, képmutatás nélküli szeretetben.”

Az istentisztelet után családoknál ebédeltünk.

A délutáni istentisztelet is dicsőítéssel kezdődött, majd a helyiek és a mieink szolgáltak költeménnyel, bizonyságtétellel, miközben négyszólamú énekeket énekeltünk.

Lelkipásztorunk, a délutáni igei gondolatokat Bírák könyve 16.rész 5-6. verseire alapozta.” Mi okozta Sámson bukását?”

Az Isten ígérete vált valóra Sámson születésekor,( „ Ő kezdi majd megszabadítani Izráelt a Filiszteusoktól „) de mit ér mindez, ha Sámson enged a kísértőnek. Hiába Istenfélők a szülők, ha gyermekük nem az Isten útján jár! ( Delila az ördög bőrébe bújt csábító)

Tanulság: Vigyázni és csak is az Úrra figyelni!

Bár legyőzött ellenség a sátán, mert Krisztus legyőzte, de egyszerű trükkökkel képes megvezetni, bűnre csábítani ma is az embert. Nincs más célja és szándéka a gonosznak, ma sem, mint szembeállítani minket az Istennel, bevádolni az Istennél és kifosztani bennünket, hisz ő embergyilkos volt a kezdetektől fogva.

Csak is a Krisztus értünk meghozott áldozata által és az Ő segítségével győzhetünk a sátán támadásaival szemben.

„ Feltámadt Hős, dics Neked !”válaszoltunk közös dicsőítéssel, az igehirdetésre.

Az istentisztelet után szeretetvendégségen vettünk részt, mindannyian. Kötetlen, testvéri beszélgetéssel fejeződött be egy napos vendégszolgálatunk Érsekcsanádon.

Hisszük, hogy Isten megáldotta, közös ünneplésünket. 

 

Írta: Szerényi József