Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hálaadó istentisztelet - 2013. október

2013.10.27

Hálaadó istentisztelet

2013. október 27.

 

 

Áldott napot köszönhetünk Istennek, hiszen a Velencei Baptista Gyülekezet tolmácsolásában számtalan igei gondolattal gazdagodhattunk.

Délelőtt Vadon Sándor lelkipásztor a Zsidókhoz írt levél 12. fejezet 25-29. verse alapján a hálaadásról beszélt. Ha nem is érezzük teljesen a hálát, akkor is ki kell fejeznünk Isten felé a dicséretet, mert az nekünk is jó, túlcsordul a szívünk a hálaadás során. A hálaáldozat azt is jelenti, hogy ha nem tesszük meg, adósok maradunk Isten felé. Hogyan fejezhetjük ki a hálánkat? Szavakkal, a pénzünkkel, de a teljes életünkkel, ha igazán odaszánjuk magunkat.

Délután a 34. zsoltár alapján szólt az ige Vadon Sándor tolmácsolásában.

A hála nem attól függ, hogy van-e valamink, vagy nincs. A tékozló fiú történetében a nagyobb fiúnak mindene megvolt, mégis zúgolódott. A 34. zsoltárban Dávid hálát ad az Úrnak, az Ő jóságáról beszél, bár ő is éppen bujdosott egy barlangban. Adullám barlangjában 400 szedett-vedett emberhez beszél, bemutatja nekik az Úr nagyságát, dicséri az Urat, így erősíti meg őket. Később ebből az elkeseredett, számkivetett csapatból Dávid király vitézei lettek, támogatták az uralkodót. Jézus is arra vár, hogy miután kiemelt minket a kétségbeesésből, emeljük fel az Ő nevét, hirdessük másoknak nagyságát. A hálával, Isten magasztalásával nem a körülményeink változnak meg, hanem a szívünk, mely örömmel töltődik fel.

 

 
 

 
Archívum

Naptár
<< Január / 2020 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 41626
30 nap: 390
24 óra: 10