Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Isten mesterműve vagy

2015.02.08

Mert az Ő alkotása vagyunk, akiket a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." (Efézus 2,10 NLT fordítás)

 

Az oka annak, hogy értékes vagy az, ahogyan Isten beszél rólad és nem az, ahogyan mások beszélnek rólad.

Sok ember szenved önbecsülés hiányban. Nincsenek megelégedve önmagukkal, és mindig próbálják felhívni magukra a figyelmet azzal, hogy milyen ruhát hordanak, milyen autót vezetnek, vagy azzal, amiket mondanak. Szeretnének másnak mutatkozni, mint amilyenek, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben, pontosan azért, mert nem fogadják el magukat olyannak, amilyenek – ez viszont Isten elleni lázadás.

Ha Isten azt akarta volna, hogy másmilyen legyél, akkor te nem léteznél. De Ő akart téged! Ő alkotott olyanná, amilyen vagy. A valódi önbecsülés három tényből fakad:

  1. Isten alkotott téged.
  2. Jézus meghalt érted.
  3. Isten Lelke benned él.

A Biblia azt írja, hogy "Isten mesterműve vagyunk. Ő újjá teremtett minket Krisztus Jézusban, így megtehetjük azokat a jó dolgokat, amelyeket Ő már rég eltervezett számunkra." (Efézus 2,10 NLT). Az Újszövetség eredetileg görögül íródott. A görög "mestermű" szó "költőit" jelent. Ez a szó pedig a "költeményből" jön. Isten azt mondja: "Te az én költeményem vagy. Te vagy az én mesterművem. Nem akarom, hogy valaki mást utánozz. Ajándékokat adtam neked: szívet, képességeket, személyiséget és tapasztalatokat, és azt akarom, hogy használd őket." Értékes vagy, mert Isten ezt mondja rólad és azért, amit Ő tett érted.

Nem csupán akartak téged, hanem szükség van rád! A Bibliában a Korinthusi levélben a 12,4-6-ban ez áll: "Különböző lelki ajándékaink vannak, de ugyanaz a Lélek ajándékozta nekünk. Különböző módok vannak a szolgálatra, és mégis ugyanazt az Urat szolgáljuk. Különböző feladatok vannak, de ugyanaz az Úr, akitől az ajándékok származnak." (GW fordítás).

Szükség van rád. Szükség van rád a gyülekezetben. Szükség van rád a közösségben. Szükség van rád a világban. Ha nem lett volna rád szükség, Isten nem alkotott volna meg téged. Nem arra teremtett, hogy csak ülj, sóhajtozz és keseregj, hanem azért hozott ide, hogy az életeddel értékesebbé tedd a világot. Mindenkire szükség van!

Nincsenek túl kicsi emberek Isten családjában, minden részre szükség van. Tudod, mi a legfontosabb fényforrás a lakásomban? Nem a nagy csillár az ebédlőben, hanem az a kislámpa, amit minden éjjel felgyújtok, amikor ki kell mennem a mosdóba, hogy bele ne rúgjak valamibe a sötétben.

Minden szerep fontos. Te fontos vagy! Értékes vagy, mert Isten azt mondta és mert hatalmas váltságdíjat fizetett az életedért, amikor Jézust, a Fiát elküldte, hogy a kereszten meghaljon Érted.

 

 
 

 
Archívum

Naptár
<< November / 2020 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 74587
30 nap: 3676
24 óra: 121